πράσινη σαλάτα με σος μουστάρδας
Υλικά
- 1/2 άισμπεργκ (τύπος μαρουλιού)
- 1 ματσάκι ρόκα (ή 1/3 ενός φινόκιο, αν δε βρίσκουμε ρόκα)
- 1 καρότο κομμένο φέτες μακρόστενες
- 1 αγγουράκι μικρό κομμένο σε φέτες μακρόστενες
- 1 ντομάτα μέτρια
- 1/2 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
- 15–20 ντοματίνια
- 1 κουταλιές σούπας κάππαρη
- 5–6 ελιές χοντρές
- καρδιές από 1-2 μαρούλια
- 1/2 ποτήρι του νερού σάλτσα μουστάρδας
Εκτέλεση
- Σε βαθύ γυάλινο μπολ βάζουμε τα χορταρικά πλυμένα και στραγγισμένα. Από πάνω βάζουμε την κάππαρη και την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη στα τέσσερα, τα ντοματίνια, τις ελιές και την κόκκινη πιπεριά. Στο πλάι καρφώνουμε τα κομμάτια από το καρότο και το αγγούρι.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.