Πράσινη σαλάτα σε καλαθάκι από φύλλο παρμεζάνας
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- ½ φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
- 3–4 φυλλαράκια λόλα ρόσα
- 3–4 λόλα γκριν
- 4 φύλλα γαλλικής σαλάτα
- 5–6 φύλλα αντίβς
- 5–6 φυλλαράκια αντιδάκια
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 κομμάτι ραντίτσιο
- 1 2 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρεδάκια
- 1 ραπανάκι κομμένο σε φετούλες
- 6 φρέσκα πράσινα σπαράγγια
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 κουταλιές σούπας κότατζ τσιζ
Για το ντρέσινγκ:
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο λευκό ξίδι
- αλάτι
- 1 κουταλιές γλυκού κόκκινο ταμπάσκο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το καλαθάκι παρμεζάνας: ζεσταίνετε ενα μικρό τηγάνι, απλώνετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα και την αφήνετε να λιώσει (σαν φύλλο) και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και βγάζετε το φύλλο της παρμεζάνας από το τηγάνι σηκώνοντας τις άκρες προσεκτικά. Μεταφέρετε το φύλλο και το ρίχνετε πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο πλαστικό μπολ. Το πιέζετε για να πάρει τη φόρμα του. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να κρυώσει. Οταν κρυώσει, το βγάζετε και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πιάτο. Καθαρίζετε τα σπαράγγια και τα ρίχνετε σε καυτό νερό να βράσουν για λίγα λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά. Τα κόβετε με το χέρι. Ξεπλένετε το τυρί κότατζ και το στραγγίζετε καλά. Γεμίζετε το καλαθάκι της παρμεζάνας με τις σαλάτες. Σερβίρετε τα σπαράγγια γύρω γύρω. Ρίχνετε στο πιάτο τα καρεδάκια της πιπεριάς και τα μπαλάκια του τυριού. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και διακοσμείτε με τα ραπανάκια.
- Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά του ντρέσινγκ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα και περιχύνετε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.