Πρασοκεφτέδες
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κιλό πράσα ρίγανη
- 3 αυγά
- πιπέρι
- αλάτι
- φρυγανιά κοπανισμένη
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα ψιλοκόβουμε, τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα με τον ατμό τους, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, τα 3 αυγά και την φρυγανιά κοπανισμένη. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί ώστε να γίνουν μια μάζα και μετά τα πλάθουμε σε κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι ώσπου να ροδίσουν.