Πρασόρυζο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πρασόρυζο

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 2 πιπεριές σε κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 1/2 κούπα ρύζι
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κούπες περίπου λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα πράσα για 5-10 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα πράσα, τη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχάρια και λίγο νερό ζεστό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει (αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό) μέχρι να βράσουν τα πράσα. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι. Το ρίχνουμε στο φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα πράσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης