ΨΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ ΣΧΑΡΑΣ
Υλικά
- 6 κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού (γλώσσας ή μπακαλιάρος)
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κ. γλυκού τζίτζερ
- 1/2 κ. γλυκ. σκόνη σκόρδου
- χυμό ενός λεμονιού
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 5 κλωνιά μαϊντανό
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνετε τα φιλέτα. Τα βάζετε σε πυρέξ, περιχύνετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και τα βάζετε σκεπασμένα στο ψυγείο, 8 ώρες τουλάχιστον. Βγάζετε τα φιλέτα απ’ τη μαρινάδα, τα βάζετε στη σχάρα και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου, 8 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τα κάθε τόσο με τη μαρινάδα τους. Τα σερβίρετε με το μαϊντανό ψιλοκομμένο.