Ψάρι με πράσινες ντομάτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψάρι με πράσινες ντομάτες

Μερίδες 4-6

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1 τσίλι ξεσποριασμένο, κομμένο στη μέση
  • 45 πράσινες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 12 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 34 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα στα δύο
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 23 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δύο
  • 45 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις ντομάτες για 8-10 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το τσίλι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Δουλεύετε καλά μέχρι να γίνουν σαν πολτός. Ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας σ’ ένα βαθύ τηγανάκι. Προσθέτετε το μίγμα, αλατοπιπερώνετε κατά βούληση και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 15-20′ λεπτά περίπου. Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και την κρατάτε ζεστή.
  2. Βάζετε τα ψάρια σ’ ένα βαθύ σκεύος και τα περιχύνετε με το λεμόνι. Αφήνετε να σταθούν 5 λεπτά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα άλλο τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια λίγο από κάθε πλευρά (1 λεπτό περίπου). Χύνετε το λάδι που έχει περισσέψει και ρίχνετε πάνω από τα ψάρια τη σάλτσα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε με σκεπασμένο τηγάνι, μέχρι το ψάρι να κόβεται με το πηρούνι. Σερβίρετε αμέσως με βρασμένο ρύζι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply