Ψάρι με σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά
- 1 κιλό ψάρι φέτα
- 1 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια μπίρα
- 1/2 κουταλιές σούπας λάδι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κλωνάρι δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λάδι, το δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο. Πλένετε το ψάρι και το στραγγίζετε καλά. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το αφήνετε για 1/2 ώρα. Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, λίγο αλάτι, το λάδι, την μπίρα και τα ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός. Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, βουτάτε μία μία τις φέτες του ψαριού στο χυλό και τις τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Σερβίρετε το ψάρι με τη σάλτσα γιαουρτιού.