Ψάρι στο αλουμινόχαρτο
Χρόνος: 10-12 λεπτά
Υλικά
- 5–6 φιλέτα ψάρι κατεψυγμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1–2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 5–6 κουταλιές γλυκού κρασί άσπρο
- 5–6 κουταλιές σούπας λάδι
- λαδολέμονο, μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κιλό πατάτες
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε το κάθε φιλέτο πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τα αλατοπιπερώνετε και τα αλείφετε με το λάδι. Βάζετε πάνω από το καθένα τα κρεμμύδια και ένα κομματάκι φύλλο δάφνης, τα ραντίζετε με το κρασί και τυλίγετε το κάθε φιλέτο σε ρολό.
- Κλείνετε το ρολό με το αλουμινόχαρτο πολύ καλά από τις 2 άκρες και τοποθετείτε όλα τα ρολά στο καλάθι.
- Ρίχνετε στη χύτρα 2 φλυτζάνια νερό και τις πλυμένες πατάτες, με το φλοιό τους. Βάζετε το καλάθι πάνω στον τρίποδα και κλείνετε τη χύτρα. Μαγειρεύετε το φαγητό για 10-12 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις σερβίρετε μαζί με το ψάρι. Πασπαλίζετε το φαγητό με μαϊντανό και το περιχύνετε με λαδολέμονο.