Ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά
για 4-6 μερίδες
Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριού (σφυρίδα, συναγρίδα ή πέρκα)
- 3 καρότα
- 400 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλιές γλυκού τριμμένος ξερός κάλιαντρος
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα καρότα και τα φασολάκια. Κόβετε τα καρότα σε μπαστουνάκια στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα φασολάκια. Αλατίζετε τα λαχανικά και τα φιλέτα του ψαριού και τα πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά. Τα βάζετε στο καλάθι του ατμού, βάζετε 2-3 δάχτυλα νερό σε μία κατσαρόλα, ακουμπάτε το καλάθι και τα μαγειρεύετε για 15 λεπτά. Εναλλακτικά τα μαγειρεύετε στον ατμομάγειρα. Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα λεμόνια. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τον κόλιαντρο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Σερβίρετε τα φιλέτα ψαριού με τα λαχανικά, τα κρεμμύδια, τις φέτες λεμονιού και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.