Ψάρι Βερακρούζ
Μερίδες 4-6
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
- 1–2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 7–8 ελιές πράσινες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1–2 φύλλα δάφνη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν λιγάκι. Προσθέτετε τις ντομάτες, τις ελιές, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου. Βάζετε το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα άλλο τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια κι από τις δυο μεριές. Χύνετε το περίσσιο λάδι και περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα. Αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε κι αφήνετε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως μαζί με βραστό ρύζι.