Ψάρι Βερακρούζ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψάρι Βερακρούζ

Μερίδες 4-6

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 12 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 78 ελιές πράσινες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 12 φύλλα δάφνη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιές σούπας λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν λιγάκι. Προσθέτετε τις ντομάτες, τις ελιές, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου. Βάζετε το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα άλλο τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια κι από τις δυο μεριές. Χύνετε το περίσσιο λάδι και περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα. Αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε κι αφήνετε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως μαζί με βραστό ρύζι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply