Ψάρι βραστό μαγιονέζα
Χρόνος: 4-5 λεπτά
Υλικά
- 1–1 1/2 κιλό ψάρι μεγάλο (σφυρίδα, συναγρίδα, λαβράκι κλπ.)
- 3 φλυτζάνια νερό
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
- χυμό λεμονιού
- 1 κρεμμύδι
- 3–4 καρότα ολόκληρα
- 4–5 πατάτες καθαρισμένες, ολόκληρες
- σέλινο, μαϊντανό
- 1 φύλλο δάφνης
- 2–3 σπυριά πιπέρι
- μαγιονέζα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε το ψάρι, το αλατίζετε και το ραντίζετε με λεμόνι.
- Ρίχνετε στη χύτρα το νερό μαζί με το κρασί, το λεμόνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βράσουν και γεμίσει ή χύτρα ατμό, προσθέτετε το ψάρι. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το ψάρι για 4-5 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, βάζετε το ψάρι σε μία πιατέλα, το γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα καρότα και τις πατάτες και το σερβίρετε με μαγιονέζα.
ΣΗΜ: Μπορείτε να καθαρίσετε το ψάρι από τα κόκαλα, ν’ ανακατέψετε ελαφρά τα κομμάτια του με τη μαγιονέζα και να το διακοσμήσετε με τουρσί, φέτες από βρασμένο αυγό, μαϊντανό, κάπαρη, κλπ.