Ψάρι βραστό μαγιονέζα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψάρι βραστό μαγιονέζα

Χρόνος: 4-5 λεπτά

Υλικά

  • 11 1/2 κιλό ψάρι μεγάλο (σφυρίδα, συναγρίδα, λαβράκι κλπ.)
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί
  • χυμό λεμονιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 34 καρότα ολόκληρα
  • 45 πατάτες καθαρισμένες, ολόκληρες
  • σέλινο, μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 23 σπυριά πιπέρι
  • μαγιονέζα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το ψάρι, το αλατίζετε και το ραντίζετε με λεμόνι.
  2. Ρίχνετε στη χύτρα το νερό μαζί με το κρασί, το λεμόνι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις βράσουν και γεμίσει ή χύτρα ατμό, προσθέτετε το ψάρι. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το ψάρι για 4-5 λεπτά.
  3. Ανοίγετε τη χύτρα, βάζετε το ψάρι σε μία πιατέλα, το γαρνίρετε γύρω-γύρω με τα καρότα και τις πατάτες και το σερβίρετε με μαγιονέζα.

ΣΗΜ: Μπορείτε να καθαρίσετε το ψάρι από τα κόκαλα, ν’ ανακατέψετε ελαφρά τα κομμάτια του με τη μαγιονέζα και να το διακοσμήσετε με τουρσί, φέτες από βρασμένο αυγό, μαϊντανό, κάπαρη, κλπ.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης