Ψάρι βραστό
Υλικά
- 1 1/2–2 κιλά ψάρι για βραστό
- 2 μεγάλα καρότα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα
- 4–5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
- 2–3 κολοκυθάκια
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- χυμός 3 λεμονιών
- αλάτι
- πιπέρι
- σέλινο
- 8 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τα χορταρικά να βράσουν. Αν το ψάρι μας είναι ή ένα ψάρι ή κομμάτι από μεγάλο ψάρι, το βάζουμε και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα. Αν δεν είναι ένα μεγάλο, αλλά περισσότερα μικρά ψάρια, βράζουμε τα χορταρικά για 15 λεπτά και μετά βάζουμε τα ψάρια. Χορταρικά και ψάρι θέλουν 40 λεπτά βράσιμο.5 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το λεμόνι.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τα χορταρικά και σε μπολ το ζουμί.