ψαρι ξυδάτο

Ψάρι ξιδάτο: απολαυστική γεύση του ψαριού με σάλτσα ξυδιού

Ανακαλύψτε την απολαυστική γεύση από ψάρι με σάλτσα ξυδιού με αυτήν την εύκολη συνταγή. Ακολουθήστε τα βήματα και δημιουργήστε ένα νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους γευστικούς σας κριτές.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψάρι ξιδάτο

Ωραιότατη συνταγή για ένα εκλεκτό πιάτο για ψάρι με σάλτσα ξυδιού. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη συνταγή, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας. Χαρίστε νέες γευστικές απολαύσεις σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 κιλό σφιχτό φιλέτο άσπρου ψαριού
  • 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρο, κομμένες
  • 1/2 φλιτζάνια ξερό άσπρο κρασί
  • 1 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρη σταφίδα
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνια άσπρο ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο, επιπλέον
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Κόψτε κάθε φιλέτο σε τρεις λωρίδες, βάλτε τα σε ταψί, περιχύστε τα με 2 κουταλιές σούπας λάδι και ψήστε τα σε μέτρια δυνατό φούρνο, ξεσκέπαστα, περίπου 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Στραγγίστε και μεταφέρετε το ψάρι σε γυάλινο πυρίμαχο σκεύος. Σωτάρετε με το υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι, Προσθέστε τις ντομάτες, το κρασί, το δενδρολίβανο. το δαφνόφυλλο, τη σταφίδα, τη ζάχαρη και το πιπέρι και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα περίπου 10 λεπτά ώσπου να δέσουν, Προσθέστε στη σάλτσα το ξίδι και το επιπλέον λάδι και περιχύστε μ’ αυτή το ψάρι.
  3. Αφήστε το φαγητό να κρυώσει, σκεπαστέ και βάλτε το στο ψυγείο μία νύχτα.
  4. Πετάξτε το δαφνόφυλλο,και σερβίρετέ το ζεστό η κρύο την άλλη μέρα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να μη χάνετε καμία νέα συνταγή από τις πολλές που έρχονται πολύ σύντομα!!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας ή το φάκελο των ανεπιθύμητων για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή σας.

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης