ψάρια στο φούρνο με σάλτσα
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κιλό ψάρια κατάλληλα για ψητά (κολιοί, σκουμπριά, ζαργάνες)
- 1/2 φλιτζάνια ξίδι
- ο χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 400 γραμμάρια ψιλοκομμένο τοματάκι
- Καρότο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2–3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λίγο θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα στραγγίζετε καλά, τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα ραντίζετε με το ξίδι και το χυμό του λεμονιού. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στο ψυγείο 1/2 ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σέλινο ώσπου να μαραθούν. Προσθέτετε τα ντοματάκια με το καρότο, το θυμάρι, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζετε τη σάλτσα 20′-25′ περίπου. Βγάζετε τα ψάρια από το μείγμα του ξιδιού και τα βάζετε σε καθαρό ταψί. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίζετε το ψήσιμο 10′ ακόμη.