Ψαροκροκέτες με σάλτσα τσάνιξ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψαροκροκέτες με σάλτσα τσάνιξ

Υλικά

  • 1/2 κιλό φέτες ψαριού
  • 1 πακέτο πουρέ σε σκόνη
  • 1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 50 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 4 κλωνιά μαϊντανό
  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 5 κουταλιές σούπας γαλέτα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • σάλτσα Τσάνιξ

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το ψάρι για 10 λεπτά, σε νερό τόσο όσο να το σκεπάζει. Το βγάζετε σε τρυπητό και φυλάτε το νερό. Κόβετε το ψάρι με τα χέρια σας σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Βράζετε το νερό του ψαριού και το ρίχνετε στον πουρέ, ανακατεύοντας. Προσθέτετε γάλα, βούτυρο, κρόκους αυγών, σόγια, ελάχιστο αλατοπίπερο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τυρί τριμμένο και τα κομματάκια του ψαριού.
  3. Ανακατεύετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο 1 -2 ώρες να σφίξει. Το βγάζετε απ’ το ψυγείο και το πλάθετε μπαλάκια μικρά. Τ’ αλευρώνετε, τα βουτάτε στο αλεύρι, μετά στα χτυπημένα ασπράδια και τέλος στη γαλέτα. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο 1-2 ώρες. Τα τηγανίζετε στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν. Τα σερβίρετε με σάλτσα τσάνιξ.
  4. Γίνονται 50 κροκέτες περίπου

ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΑΝΙΞ

  1. Διαλύετε 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ σε
  2. φλιτζάνια τσαγιού κρύο νερό: Το ρίχνετε σε κατσαρολίτσα και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύοντας συνέχεια, προσθέτετε 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιές σούπας έτοιμη μουστάρδα, 3 κουταλιές σούπας κέτσαπ. Σιγοβράζετε 3 λεπτά και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply