Ψαρονέφρι με φασκόμηλο και μαυροδάφνη: δοκιμάστε το!

Το ψαρονέφρι με φασκόμηλο και μαυροδάφνη είναι μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει υγιεινή διατροφή με απίστευτη γευστική απόλαυση. Από την πρώτη ματιά, αυτό το πιάτο αποπνέει αρώματα και γεύσεις που σας ταξιδεύουν στην κουζίνα μιας παραδοσιακής ταβέρνας.

Το ψαρονέφρι είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο κομμάτι κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές λαχταριστές συνταγές. Σε αυτήν τη συγκεκριμένη συνταγή, συνδυάζουμε το ψαρονέφρι με φασκόμηλο και μαυροδάφνη για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Σερβίρετε το ψαρονέφρι με φασκόμηλο και μαυροδάφνη με λαχανικά ή ρύζι ατμού για μια γευστική εμπειρία που θα σας εντυπωσιάσει. Αυτή η συνταγή αποδεικνύει ότι το ψαρονέφρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε εξαιρετικά νόστιμα πιάτα, ακόμη και σε καθημερινές στιγμές. Είναι η ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσετε κάτι νέο και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με αυτό το εκλεπτυσμένο πιάτο.

Αυτό το πιάτο είναι ένας εύκολος τρόπος να απολαύσετε το ψαρονέφρι με μια μοναδική γεύση που θα σας εντυπωσιάσει. Είναι ιδανικό για ένα ενδιαφέρον γεύμα που μπορεί να σερβίρεται ακόμη και στις καθημερινές σας γαστρονομικές απολαύσεις. Καλή σας όρεξη!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψαρονέφρι με φασκόμηλο και μαυροδάφνη

Εξαιρετικά γευστική λιχουδιά που αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες που σας δίνουμε και το αποτέλεσμα θα είναι το αναμενόμενο. Καλή σας όρεξη!

  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 3

Υλικά

  • ψαρονέφρι – 3 καλά κομμάτια
  • κρεμύδι – 1 ξερό
  • σκόρδο – 2 σκελίδες
  • Φασκόμηλο – 2 κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο 1 κουταλιές γλυκού ξερό
  • Μαυροδάφνη – 1 φλυτζάνι
  • Ξύδι – μπαλσάμικο
  • Αλεύρι – 2 κουταλιές σούπας
  • Ελαιόλαδο – 4 κουταλιές σούπας
  • αλάτι – λίγο
  • πιπέρι – λίγο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το ψαρονέφρι σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, τρίψτε το ψαρονέφρι με το αλεύρι.
  2. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, ενώ τρίψτε το σκόρδο.
  3. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο για περίπου 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  4. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του ψαρονέφρι και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε τα κομμάτια του ψαρονέφρι να σοταριστούν ομοιόμορφα.
  5. Σβήστε το ψαρονέφρι με τη μαυροδάφνη και ρίξτε μπαλσάμικο ξύδι και το φασκόμηλο. Χαμηλώστε την ένταση στη φωτιά.
  6. Αφήστε το ψαρονέφρι να μαγειρευτεί για περίπου 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη μαγειρεία.
  7. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με φασκόμηλο και μαυροδάφνη με λαχανικά ή ρύζι ατμού, και προσθέστε ξύδι μπαλσάμικο για ακόμη περισσότερη γευστική εμπειρία.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 458

Keywords: Ψαρονέφρι, φασκόμηλο, μαυροδάφνη, κρασί,

Leave a Reply