Ψαρονέφρι με λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψαρονέφρι με λαχανικά

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 κουταλιές σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και το βάζετε σε μια πιατέλα. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά, περιχύνετε το κρέας
  2. με το μείγμα και το αφήνετε για 30 λεπτά. Κόβετε τις πιπεριές και τα κολοκύθια σε κύβους. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Τα βράζετε για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι, αφήνετε να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το κρέας με τη μαρινάτα του. Ανακατεύετε συνεχώς, ρίχνετε τις πιπεριές με τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply