Ψαρονέφρι με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και πάπρικα
Υλικά
- 3 ψαρονέφρια (περίπου 300 γραμμάρια το καθένα)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γραμμάρια φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
- 1/2 φλιτζάνια ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνια κρέμα μαγειρικής 3%
- 1 κουταλιές σούπας ντοματοπελτές
- 1 κουταλιές σούπας του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόψτε το κρέας σε φέτες με πάχος 1 δάχτυλο. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις φέτες του κρέατος. Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίστε τις φέτες του κρέατος για να σωταριστούν και από τις δύο πλευρές και προσθέστε τα μανιτάρια ολόκληρα (ή κομμένα στη μέση αν είναι πολύ μεγάλα). Αφήστε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας και σβήστε με το μπράντι. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε την πάπρικα και το ζωμό. Χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 5 λεπτά. Ρίξτε μετά την κρέμα μαγειρικής, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. Πασπαλίστε το φαγητό με το μαϊντανό και συνοδέψτε το με βραστές πατάτες ή πουρέ πατάτας.