ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκάλι
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 8 φέτες ψαρονέφρι
- 2 κουταλιές γλυκού μαργαρίνη
Για τη σάλτσα:
- 1 κύβος βοδινού
- 2 κουταλιές γλυκού λικέρ πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουταλιές γλυκού κορν-φλάουρ
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε ένα τηγάνι τις φέτες του κρέατος με τη μαργαρίνη. Αφήνετε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
- Διαλύετε τον κύβο μέσα σε 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό. Προσθέτετε στο ζωμό τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τις φέτες του κρέατος με τη σάλτσα. Βάζετε το τηγάνι ξανά στη φωτιά και ψήνετε για 10′ τουλάχιστον, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύετε με λεπτοκομμένα λαχανικά.