Ψαροσαλάτα
Υλικά
- 900 γραμμάρια ψάρι για βραστό (μπακαλιάρος ή πεσκαντρίτσα ή γενικά ψάρι που να κάνει για βραστό)
- 1–2 κρεμμύδια (200 γραμμάρια)
- 400 γραμμάρια μαγιονέζα
- 2 καρότα (200 γραμμάρια)
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πατάτες (250 γραμμάρια)
- 100 γραμμάρια αγγουράκια τουρσί
- 150 γραμμάρια ρίζα από χοντρό σέλινο
- 150 γραμμάρια αρακάς
- 25–30 κομματάκια κάππαρη
- 350 γραμμάρια τόνος σε λάδι
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε τον αρακά για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τον τόνο. Κόβουμε κομματάκια τα αγγουράκια και την κάππαρη. Βράζουμε το ψάρι με τα χορταρικά, αφού αλατοπιπερώσουμε, για 40 λεπτά.
- Καθαρίζουμε το ψάρι και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά. Ανακατεύουμε το ψάρι με τα χορταρικά και με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Είναι ένα καταπληκτικό πιάτο που το χρησιμοποιούμε ή για ορεκτικό ή για κύριο πιάτο συνοδεύοντάς το με κάποια πράσινη σαλάτα.