Ψαροσαλάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψαροσαλάτα

Υλικά

  • 900 γραμμάρια ψάρι για βραστό (μπακαλιάρος ή πεσκαντρίτσα ή γενικά ψάρι που να κάνει για βραστό)
  • 12 κρεμμύδια (200 γραμμάρια)
  • 400 γραμμάρια μαγιονέζα
  • 2 καρότα (200 γραμμάρια)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πατάτες (250 γραμμάρια)
  • 100 γραμμάρια αγγουράκια τουρσί
  • 150 γραμμάρια ρίζα από χοντρό σέλινο
  • 150 γραμμάρια αρακάς
  • 2530 κομματάκια κάππαρη
  • 350 γραμμάρια τόνος σε λάδι

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε τον αρακά για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τον τόνο. Κόβουμε κομματάκια τα αγγουράκια και την κάππαρη. Βράζουμε το ψάρι με τα χορταρικά, αφού αλατοπιπερώσουμε, για 40 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε το ψάρι και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά. Ανακατεύουμε το ψάρι με τα χορταρικά και με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Είναι ένα καταπληκτικό πιάτο που το χρησιμοποιούμε ή για ορεκτικό ή για κύριο πιάτο συνοδεύοντάς το με κάποια πράσινη σαλάτα.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης