Ψήμα
Υλικά
- 1 κιλό αρνί ή κατσίκι
- 1 κιλό κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζάνια ρύζι
- 1 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες, το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια μήκους 3 εκ. Τα σοτάρετε σε κατσαρόλα με το μισό λάδι, ρίχνετε τον άνηθο, το δυόσμο και λίγο αλάτι.
- Όταν σοταριστούν καλό, τα βάζετε σε ένα ταψί. Προσθέτετε το κρέας, το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό για το ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για
- /2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, ρίχνετε τρία φλιτζάνια χλιαρό νερό, τις σταφίδες, το ρύζι, λίγο αλάτι και ανακατεύετε. Βάζετε το ταψί πάλι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να βράσει το ρύζι και να ροδίσει το κρέας. Σερβίρετε σε πιατέλα.