Ψητά γεμιστά μήλα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψητά γεμιστά μήλα

Υλικά

  • 4 μέτρια μήλα

Για την γέμιση:

  • 20 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γλυκού ροδόνερο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλιές σούπας κουκουνάρια ψημένα
  • 2 κουταλιές σούπας φιστίκια Αιγίνης ψημένα και κοπανισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας ξανθές σταφίδες
  • 1 κουταλιές σούπας ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιές σούπας ξερά σύκα ψιλοκομμένα

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ

  • 2 κουταλιές γλυκού ροδόνερο
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • Λίγο άρωμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές γλυκού μέλι

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα μήλα με το ειδικό εργαλείο. Με κουταλιές γλυκού κάνετε προσεκτικά μία τρύπα στο κέντρο τους αφαιρώντας όση περισσότερη σάρκα μπορείτε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ροδόνερο, την κανέλα, τα κουκουνάρια, τα φιστίκια Αιγίνης, τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα σύκα και ανακατεύετε. Μοιράζετε τη γέμιση μέσα στο άνοιγμα των μήλων.

  1. Ακουμπάτε τα μήλα σε ταψί, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Τα βγάζετε και τα βάζετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζετε την κρέμα με το ροδόνερο: Βάζετε σε μικρό μπολ το ροδόνερο, την κρέμα γάλακτος, λίγο άρωμα βανίλιας και το μέλι και ανακατεύετε.
  3. Περιχύνετε με το μίγμα τα μήλα. Μεταφέρετε σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply