Η συνταγή που σας δίνουμε για ψητά μήλα με χαλβά, και σιρόπι καραμέλας, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Δώστε λίγη προσοχή στις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.
PrintΨητά μήλα με χαλβά και σιρόπι καραμέλας
Ψητά μήλα με χαλβά και σιρόπι καραμέλας
- Total Time: 12 minute
- Yield: 6
Υλικά
- 6 μεγάλα μήλα
- 250 γραμμάρια Χαλβά με αμύγδαλα
- κανέλα σε σκόνη
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- λίγο βούτυρο
Για το σιρόπι
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλιές γλυκού χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 γαρίφαλα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα μήλα ολόκληρα και αφαιρείτε τα κουκούτσια, προσέχοντας να μη χαλάσουν τα μήλα.
- Τα κόβετε σε ροδέλες. Ξαναδίνετε στα μήλα το σχήμα τους βάζοντας ανάμεσα φέτες χαλβά.
- Βουτυρώνετε ελαφρά 6 αλουμινόχαρτα και βάζετε μέσα τα μήλα.
- Πασπαλίζετε με κανέλα και ραντίζετε με λίγο κονιάκ.
- Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα και ψήνετε τα μήλα 40′ στους 200°C.
- Βράζετε τη ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνια νερό, την κανέλα και τα γαρίφαλα μέχρις ότου το σιρόπι πάρει το χρώμα της καραμέλας.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού (αν θέλετε να αραιώσει προσθέστε 4 κουταλάκια του νερού ζεστό νερό).
- Σερβίρετε τα μήλα με το σιρόπι της καραμέλας.
- Prep Time: 10 λεπτά
- Cook Time: 40 mins
- Category: Επιδόρπιο
- Method: Βράσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: μηλα, καραμελα,