Υποδεχθείτε τη γεύση του καλοκαιριού με αυτήν την εύκολη συνταγή για ψητές ντομάτες με φέτα. Το καλοκαίρι είναι γεμάτο νόστιμα και φρέσκα λαχανικά, και αυτό το πιάτο αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να απολαύσετε τις ντομάτες σας.
Σε αυτήν τη συνταγή, οι ντομάτες ψήνονται μαζί με φέτα και αρωματικά μυρωδικά, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα. Το αποτέλεσμα είναι μια συνδυασμένη γεύση από την γλυκάδα των ντοματών και την αλμυρότητα της φέτας, με το ελαιόλαδο να προσδίδει πλούσια υφή και γευστικό βάθος.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να το σερβίρετε σε καλοκαιρινά γεύματα με φίλους και οικογένεια, στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Είναι γρήγορο να παρασκευαστεί και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας καλοκαιρινούς προορισμούς. Έτοιμοι για την απόλυτη γεύση του καλοκαιριού;
PrintΨητές ντομάτες με φέτα
Ψητές Ντομάτες με Φέτα: Η Γεύση του Καλοκαιριού στο Πιάτο Σας. Συνταγή για 4 άτομα
- Total Time: 25 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 300 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι)
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2–3 πρέζες ρίγανη
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 18Ο°. Ρίχνετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε τέσσερα ατομικά ταψάκια. Απλώνετε μέσα μια στρώση από φέτες ντομάτας. αλατοπιπερώνετε και στρώνετε από πάνω τη θρυμματισμένη φέτα.
- Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και σκορπίζετε από πάνω τις φετούλες σκόρδου. Σκεπάζετε τα ταψάκια με λαδόκολλα και ψήνετε για 20 λεπτά.
- Απομακρύνετε το σκόρδο από το ταψί και σερβίρετε.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 20 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Keywords: Ντομάτες, ψητές, φέτα,