Ψητές σουπιές σε μαρινάδα
Υλικά
- Για 4 μερίδες:
- 500 γραμμάρια φρέσκες σουπιές
- 250 γραμμάρια soba noodles (γιαπωνέζικα νουντλς από φαγόπυρο)
- 1 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
Για τη μαρινάδα:
- κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- κουταλιές γλυκού τριμμένο μπαχάρι
- κουταλιές γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και γαρίφαλο
- τριμμένους αστερσειδείς γλυκάνισους
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις σουπιές από τα εντόσθια, τη μεμβράνη και το μελάνι τους. Τις κόβετε σε μικρότερα κομμάτια, τις ξεπλένετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το μπαχάρι, το γλυκάνισο, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, τους αστερσειδείς, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Βάζετε σε ένα μπολ τις σουπιές και τις ανακατεύετε με τη μαρινάδα. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βράζετε τα νουντλς σε αλατισμένο νερό (σύμφωνα με το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία) και τα στραγγίζετε. Τα ανακατεύετε με το σησαμέλαιο. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνετε τις σουπιές και τις ψήνετε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις σερβίρετε με τα νουντλς.