Ψητό χοιρινό ρολό με κρεμμυδάκια και κρέμα
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή κόντρα χωρίς κόκαλο σε ένα κομμάτι ενιαίο
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 4 κουταλιές γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κουταλιές γλυκού μαραθόσπορος
- ½ κουταλιές γλυκού αλάτι και πιπέρι
- 8 φέτες μπέικον
- 20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 100 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα
- 1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Χαράξτε το κρέας σε διάφορα σημεία. Ανακατέψτε το σκόρδο με το δεντρολίβανο, το μαραθόσπορο, αλατοπίπερο και 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Αλείψτε το κρέας και βάλτε λίγο από το μείγμα στις εγκοπές. Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόψτε την πανσέτα. Τυλίξτε το κρέας με τις φέτες του μπέικον και δέστε το με ένα σπάγκο. Βάλτε το κρέας σε ένα ταψί με τα κρεμμυδάκια, το κρασί και την ψιλοκομμένη πανσέτα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250°C για μισή ώρα. Βάλτε το ταψί με το κρέας, αφήστε το στους 250°C για 10 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 120°C. Ψήστε το για 1 1/2 ώρα χωρίς να ανοίξετε το φούρνο. Όταν ψηθεί, βγάλτε το ταψί και αδειάστε τη σάλτσα που σχηματίστηκε σε μία μικρή κατσαρόλα. Βράστε τη σάλτσα για λίγο μέχρι να μείνει περίπου μισό φλιτζ Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ, αλατίστε και ρίξτε το στη σάλτσα. Αφήστε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και περιχύστε με τη σάλτσα τα κρεμμυδάκια και το ρολό. Σερβίρετε.