ψητός ανανάς με σορμπέ
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε
- ανανά σε κύβους. Βάζετε σε μπολ και πασπαλίζετε με 75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε το σορμπέ: Βάζετε 2 μάνγκο, 3 κουταλιές σούπας τζίντζερ σε σιρόπι ψιλοκομμένο, ξύσμα και χυμό από 1 λαιμ. ½ κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο και 50 γραμμάρια μέλι σε μπλέντερ. Χτυπάτε για 2 λεπτά. Βάζετε σε μηχανή παγωτού και αφήνετε να δουλέψει, ώσπου να πήξει το σορμπέ. Ζεσταίνετε αντικολλητικό τηγάνι με ρίγες, να «κάψει». Περνάτε τον ανανά σε σουβλάκια και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές. Μεταφέρετε σε πιάτα και αφήνετε να κρυώσουν. Περιχύνετε τον ανανά με τους χυμούς του και σερβίρετε με το σορμπέ.