ψητός ανανάς με σορμπέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ψητός ανανάς με σορμπέ

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε

  1. ανανά σε κύβους. Βάζετε σε μπολ και πασπαλίζετε με 75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε το σορμπέ: Βάζετε 2 μάνγκο, 3 κουταλιές σούπας τζίντζερ σε σιρόπι ψιλοκομμένο, ξύσμα και χυμό από 1 λαιμ. ½ κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο και 50 γραμμάρια μέλι σε μπλέντερ. Χτυπάτε για 2 λεπτά. Βάζετε σε μηχανή παγωτού και αφήνετε να δουλέψει, ώσπου να πήξει το σορμπέ. Ζεσταίνετε αντικολλητικό τηγάνι με ρίγες, να «κάψει». Περνάτε τον ανανά σε σουβλάκια και τηγανίζετε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας μερικές φορές. Μεταφέρετε σε πιάτα και αφήνετε να κρυώσουν. Περιχύνετε τον ανανά με τους χυμούς του και σερβίρετε με το σορμπέ.

  • Author: Aggela

 

 

Leave a Reply