Ψητός χαλβάς με λεμόνι και αμύγδαλα.

Ο ψητός χαλβάς είναι ένα γλυκό που θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα και θα γλυκάνει εσάς και τους αγαπημένους σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψητός χαλβάς

Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό που θα γεμίσει το σπίτι σας με αρώματα και θα γλυκάνει τους αγαπημένους σας; Σας παρουσιάζουμε μια υπέροχη συνταγή για παραδοσιακό χαλβά με λεμόνι και αμύγδαλα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση του βουτύρου, τη φρεσκάδα του λεμονιού και την τραγανή υφή των αμυγδάλων, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα αγαπήσετε.

Με βασικά υλικά όπως το σιμιγδάλι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αυτός ο χαλβάς είναι εύκολος στην παρασκευή και ιδανικός για κάθε περίσταση. Το σιρόπι λεμονιού που τον περιχύνει προσθέτει μια επιπλέον διάσταση στη γεύση, κάνοντάς τον ακαταμάχητο.

Ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες και ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν χαλβά που θα σας θυμίσει τις γεύσεις της παιδικής σας ηλικίας και θα ενθουσιάσει όποιον τον δοκιμάσει. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή και κάντε το τραπέζι σας ακόμα πιο γλυκό και ξεχωριστό!

  • Total Time: 60 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 125 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 φλιτζάνια ασπρισμένα αμύγδαλα ψημένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα κοπανισμένα για τη διακόσμηση

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε μακρόστενο ταψί (20 Χ 30 εκ.).
  2. Ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε κατσαρόλα διαλύετε τη ζάχαρη σε 3 φλιτζάνια νερό σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και αφήνετε να βράσουν. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
  3. Χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού με σύρμα ή σε μίξερ, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Ανακατεύετε και ρίχνετε μέσα και το γάλα σιγά-σιγά. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα στο ταψί.
  4. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε σε μπακλαβαδωτά σχήματα και πασπαλίζετε με κοπανισμένα αμύγδαλα. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 35-40 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει ο χαλβάς. (Πρέπει να ξεκολλάει εύκολα από τα πλαϊνά του ταψιού).
  5. βγάζετε και τρυπάτε την επιφάνεια του χαλβά με μαχαίρι σε αρκετά σημεία. Περιχύνετε με το κρύο σιρόπι τον ζεστό χαλβά και τον αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια, βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Notes

Εναλλακτικά μπορείτε αντί για αμύγλδαλα να χρησιμοποιήσετε καρύδια.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 40 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Χαλβάς, σιμιγδάλι

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης