Ψητός σολομός με μπαχαρικά
Υλικά
- 4 φέτες σολομού χωρίς κόκαλο
- 1 κουταλιές γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιές γλυκού κόλιαντρο
- 4–5 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν ή 6-7 φυλλαράκια ξερό
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρυθμίζετε το φούρνο στο γκριλ στους 240c ή προθερμαίνετε μία αντικολλητική σχάρα ή τηγάνι. Ψιλοκόβετε το φρέσκο εστραγκόν ή τρίβετε απαλά το ξερό. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το εστραγκόν, τον κόλιαντρο και το κύμινο. Βουτάτε τις φέτες του σολομού στο μείγμα με το χυμό και τα μπαχαρικά και τις αλατοπιπερώνετε. Τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί και τις ψήνετε στο γκριλ για 7-8 λεπτά ή τις ψήνετε στην αντικολλητική σχάρα ή το τηγάνι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρετε με πράσινη ανάμεικτη σαλάτα.