Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας

ΕΥΚΟΛΟ για 4 άτομα:

Υλικά

  • 4 φέτες ξιφία
  • 6 ντομάτες ώριμες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. την
  2. πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες και
  3. τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ.
  4. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και
  5. το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη
  6. σάλτσα και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη
  7. γεύση σας.
  8. Αφήνετε τις γεύσεις και τα αρώματα της
  9. σάλτσας να αναμιχθούν καλά και ετοίμασε
  10. το ψάρι: το αλείφετε με ελαιόλαδο και από
  11. τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το
  12. ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά
  13. από την κάθε πλευρά.
  14. Σερβίρετε τις φέτες του ξιφία με τη
  15. σάλτσα ντομάτας και γαρνίρετε με δυο τρία
  16. φυλλαράκια κόλιανδρου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply