Ψητός ξιφίας με φρέσκια σάλτσα ντομάτας
ΕΥΚΟΛΟ για 4 άτομα:
Υλικά
- 4 φέτες ξιφία
- 6 ντομάτες ώριμες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κουταλιές σούπας κόλιανδρο φρέσκο
- 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. την
- πιπερίτσα, τον κόλιανδρο και τις ντομάτες και
- τα ρίχνετε όλα σε ένα βαθύ μπολ.
- Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το χυμό και
- το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη
- σάλτσα και αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με τη
- γεύση σας.
- Αφήνετε τις γεύσεις και τα αρώματα της
- σάλτσας να αναμιχθούν καλά και ετοίμασε
- το ψάρι: το αλείφετε με ελαιόλαδο και από
- τις δύο πλευρές, το αλατοπιπερώνετε και το
- ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα για 10 λεπτά
- από την κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τις φέτες του ξιφία με τη
- σάλτσα ντομάτας και γαρνίρετε με δυο τρία
- φυλλαράκια κόλιανδρου.