Ψωμάκια από σιτάρι και σίκαλη

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψωμάκια από σιτάρι και σίκαλη

Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 100 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά !Συμβουλή Ραντίστε ελαφρά το χαρτί φούρνου με νερό.

Υλικά

  • 350 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
  • 150 γρ, κοινό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη περίπου
  • 375 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατώστε σε λεκανάκι τα αλεύρια και ανακατώστε με τη μαγιά. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό,. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτό). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει.
  2. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και βάλτε τα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν. Αλείψτε την επιφάνεια με νερά και πασπαλίστε με αλεύρι, Βάλτε τα στο φούρνο.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης