Ψωμάκια μαργαρίτες με μανιτάρια και τσένταρ
για 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο
- τον χυμό 1 λεμονιού
- 5–6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 γερή πρέζα χοντρό αλάτι
- μπόλικο μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 ψωμάκια μαργαρίτα (από τον φούρνο)
- λίγα τρυφερά φυλλαράκια από σαλάτα
- 4 φέτες ώριμο τσένταρ
- 4 φέτες ντομάτα
- λίγες ροδέλες κρεμμυδιού
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Τα αραδιάζουμε σε ένα κεραμικό ή πλαστικό σκεύος και τα μαρινάρουμε με τον χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό κα το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε με τα χέρια και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Κόβουμε τα ψωμάκια στα δύο και απλώνουμε στο κάτω μέρος τους τα φύλλα της σαλάτας, το τσένταρ και την ντομάτα. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα μανιτάρια και τελειώνουμε με το κρεμμύδι. Εάν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλατοπίπερο.