Ψωμάκια με ινδοκάρυδο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψωμάκια με ινδοκάρυδο

Φούρνος Ηλεκτρικός: 200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 100 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά 18-20 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια αλεύρι σόγιας
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι ή ανάλατη μυζήθρα) περίπου
  • 250ml χλιαρό γάλα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 175 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 175 γραμμάρια ινδοκάρυδο, τριμμένο και ψημένο
  • 100 γραμμάρια μαύρη σταφίδα
  • γάλα, ινδοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι, προσθέστε το αλεύρι σόγιας και ανακατώστε με τη μαγιό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αυγό, το ξύσμα, το βούτυρο και το γάλα, Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά).
  2. Τελειώνοντας, προσθέστε το ινδοκάρυδο και τη σταφίδα. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Χωρίστε τη ζύμη σε 18-20 κομμάτια. Πλάστε τα σε ψωμάκια και βάλτε τα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου. Αλείψτε την επιφάνεια με γάλα και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο. Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν, Βάλτε τα στο φούρνο.
  • Author: Aggela

Leave a Reply