Ψωμάκια με κρέμα γάλακτος
Φούρνος Ηλεκτρικός; 180-200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 100 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά 10-12 κομμάτια
Υλικά
- 400 γραμμάρια αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
- 250 γραμμάρια ξινή κρέμα γάλακτος (ή στραγγιστό γιαούρτι ή ανάλατη μυζήθρα)
- 50 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
- περίπου 200ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλιές σούπας γάλα
- ηλιόσπορος
- σουσάμι, παπαρουνόσποροι
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε σε λεκανάκι το αλεύρι και ανακατώστε με τη μαγιά. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη μαργαρίνη και το νερό. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα κ στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε πάγκο και ζυμώστε ξανά. Χωρίστε τη ζύμη σε 10-12 ψωμάκια και βάλτε τα πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου.
- Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν. Αλείψτε την επιφάνεια με γάλα και πασπαλίστε με σουσάμι, ηλιόσπορο ή παπαρουνόσπορο. Βάλτε τα στο φούρνο.