Ψωμάκια με μυρωδικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψωμάκια με μυρωδικά

Φούρνος Ηλεκτρικός: 180-200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 80 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά 12 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές σούπας τσάιβς, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιές σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατώστε σε λεκανάκι το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, το σπορέλαιο και το νερό, Ζυμώστε με ι ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά), Προσθέστε στη ζύμη το μαϊντανό, τα τσάιβς και τον άνηθο στο τέλος του ζυμώματος. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Πλάστε με τη ζύμη 12 ψωμάκια και βάλτε τα πάνω σε σχάρα φούρνου, καλυμμένη με λαδόχαρτο. Σκεπάστε και αφήστε να ανέβουν. Χαράξτε σταυρό στην επιφάνεια τους. Χτυπήστε τον κρόκο με το νερό και αλείψτε την επιφάνεια, Βάλτε τα στο φούρνο.
  • Author: Aggela

Leave a Reply