Ψωμάκια σάντουιτς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψωμάκια σάντουιτς

Φούρνος Ηλεκτρικός: 220 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 4 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας; περίπου 100 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά περίπου 6 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 40 γραμμάρια μαγιά μπίρας
  • 1 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 250ml χλιαρό νερό
  • 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια σουσάμι
  • 1 κουταλιές γλυκού κύμινο σπόρος

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε λεκανάκι και φτιάξτε μια λακκούβα στη μέση. Θρυμματίστε μέσα τη μαγιά και προσθέστε το μέλι και το νερό. Ανακατώστε τα υλικά μαζί με λίγο αλεύρι σε ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το αλάτι, το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει, Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και πλάστε τα σε κυκλικό επίπεδο σχήμα, διαμέτρου 12 εκ. Βάλτε τα πάνω σε λαδωμένο χαρτί φούρνου. Αλείψτε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με σουσάμι και κύμινο. Τρυπήστε την επιφάνεια σε μερικά σημεία με πιρούνι,Ψήστε τα ψωμάκια στη μέση του φούρνου, ώσπου να ροδίσουν. Σβήστε το φούρνο και αφήστε άλλα 5 λεπτά.

Συμβουλή

  1. Είναι ευκολότερο να κόψετε το ψωμάκι αν το ζεστάνετε πρώτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης