ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

Please follow and like us:

 

Συγγραφέας:
Υλικά
  • 250 γρ.αλεύρι
  • ½ κουτ.του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
  1. βάζω το αλεύρι σ ένα μπόλ,ρίχνω το αλάτι,τη μαγιά και ανακατεύω,προσθέτω το ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο πάρει,ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι,όχι πολύ και ας κολάει η ζύμη,σκεπάζουμε το μπόλ με μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 12 ώρες.αφού περάσουν οι 12 ώρες,βάζουμε στη γάστρα μας λαδόκολα πασπαλίζουμε τη ζύμη μας με λίγο αλεύρι και τη ρίχνουμε όπως είναι στη γάστρα,σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.το ψωμί θα είναι τραγανό απο έξω και αφράτο απο μέσα,ιδανικό για βούτημα σε σούπες κ.τ.λ.

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ
Συγγραφέας:

 

 

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ
Συγγραφέας:

loading...

Post Author: Anastasia

anastasias gallery
Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου ,πάντα μου άρεσε να μαθαίνω και να δημιουργώ.Μεγαλώνοντας ασχολήθηκα με το σχεδιασμό ρούχων,τη ζωγραφική την παρασκευή φυσικών καλλυντικών αλλά και τη μεταμόρφωση αντικειμένων,που δίνουν χρώμα στη ρουτίνα της καθημερινότητας.Αργότερα όταν απέκτησα παιδιά άρχισα να μαγειρεύω με μεγαλύτερη έμπνευση ν αλλάζω συνταγές και να ανακαλύπτω νέα υλικά.Ετσι έφτασα να κάνω δικές μου συνταγές ανάλογα με τις απαιτήσεις των παιδιών μου(κυρίως).Θεωρώ πολύ σπουδαίο να μπορείς να μοιράζεσαι ιδέες και γνώση,έχω μάθει πολλά απο άλλους και με τη σειρά μου θέλω ν ανταποδώσω.

Αφήστε μια απάντηση