Κόβετε το ψωμί οριζοντίως τρεις φορές κατά μήκος. Χτυπάτε το βούτυρο και ανακατεύετε το μισό με τη ντομάτα πελτέ. Αλείφετε με το μίγμα αυτό την κάτω φέτα ψωμιού, γαρνίρετε με τις φέτες τυριού και με τις ελιές κομμένες σε φέτες. Τοποθετείτε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού, αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μαϊντανό και ρίγανη και σκεπάζετε με τις υπόλοιπες φέτες τυριού.
Βάζετε από πάνω την τρίτη φέτα ψωμιού. Ανακατεύετε το φρέσκο τυρί με ροκφόρ και σκόρδο. Πλένετε τον άνηθο και το πράσο, τα στεγνώνετε και τα κόβετε. Τα προσθέτετε στο μίγμα τυριού, μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλείφετε με το μίγμα το ψωμί. Κόβετε την πιπεριά στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους, την πλένετε, την σκουπίζετε και την κόβετε σε φέτες. Τις στρώνετε πάνω στο τυρί και τοποθετείτε από πάνω την τελευταία φέτα ψωμιού.
Τυλίγετε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και το αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Το κόβετε με ηλεκτρικό μαχαίρι. Σερβίρετε μαζί κόκκινο κρασί.