Ψωμί κριθαρένιο με φουντούκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψωμί κριθαρένιο με φουντούκια

Φούρνος Ηλεκτρικός: 180-200 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3-4 (προθερμασμένος) Χρόνος προτοιμασίας:90 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 400 γραμμάρια αλεύρι κριθαρένιο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 30 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα κάρδαμο (κακουλέ)
  • 1 πρέζα κανέλα αλεσμένη
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνια γάλα
  • 75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 150 γραμμάρια φουντούκια
  • αλεύρι σταρένιο
  • φουντούκια σπασμένα

Εκτέλεση

  1. Ανακατώστε το κριθάλευρο και τη μαγιά σε λεκάνη. Προσθέστε ζάχαρη, αλάτι, μπαχαρικό, αυγό, γάλα και βούτυρο. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στη μεσαία, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά), Ζυμώστε τα φουντούκια μέσα στη ζύμη. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει,
  2. Πασπαλίστε με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε την. Πλάστε τη ζύμη σε οβάλ καρβέλι (περίπου 30 εκ.). Βάλτε το καρβέλι πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου, Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης λοξά σε 4-5 σημεία. Αλείψτε με νερό και πασπαλίστε με τα φουντούκια. Βάλτε στη σχάρα του φούρνου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply