Ψωμί με μπέικον

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ψωμί με μπέικον

Φούρνος Ηλεκτρικός: 180 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 3 (προθερμασμένος) Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 2 ώρες Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια σπασμένο σιτάρι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 300ml χλιαρό νερό
  • 150 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια κρεμμύδι, τσιγαρισμένο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε λεκανάκι το αλεύρι και το σιτάρι και ανακατώστε με τη μαγιά. Προσθέστε το νερό. Ζυμώστε με το ειδικό εξάρτημα ζύμης του μίξερ, πρώτα στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην πιο υψηλή, ώσπου να γίνει η ζύμη λεία (περίπου 5 λεπτά). Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι, βγάλτε τη στον πάγκο και ζυμώστε ξανά μαζί με το μπέικον και το κρεμμύδι. Πλάστε μια φραντζόλα, βάλτε την πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί φούρνου, σκεπάστε και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να ανέβει. Χαράξτε την επιφάνεια της ζύμης λοξά σε 4-5 σημεία. Αλείψτε την επιφάνεια με νερό. Βάλτε τη φόρμα στη σχάρα του φούρνου.
  • Author: Aggela

Leave a Reply