ψωμί με κουάκερ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ψωμί με κουάκερ

Υλικά

  • 750 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 60 γραμμάρια μαγιά
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
  • 100 γραμμάρια σουσάμι
  • 80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 ματσάκια ανάμικτα αρωματικά χόρτα εποχής και ρίγανη
  • 75γραμμάρια κουάκερ

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σ’ ένα μπολ, ανοίγετε ένα βαθούλωμα στη μέση και τρίβετε μέσα τη μαγιά. Ανακατεύετε με ζάχαρη και λίγο γάλα, σκεπάζετε και την αφήνετε 15 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, το σουσάμι, το βούτυρο, το αλάτι και τ’ αυγό και τα ζυμώνετε όλα με τον γάντζο του μίξερ. Αφήνετε τη ζύμη άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Στο μεταξύ πλένετε τα αρωματικά χόρτα τα στεγνώνετε και τα ψιλοκόβετε. Απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περ. 2 εκ. σε σχήμα ορθογώνιου και πασπαλίζετε με τ’ αρωματικά χόρτα και τη ρίγανη. Τυλίγετε σε ρολό από τη μια φαρδιά πλευρά και πασπαλίζετε με κουάκερ. Βάζετε το ψωμί σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και το αφήνετε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει. Το βάζετε στο φούρνο και το ψήνετε στους 180 βαθμούς περ. 45 λεπτά.
  3. Το αφήνετε στη σχάρα να κρυώσει και το κόβετε μετά από 4 ώρες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply