Πυραμίδα με φράουλες: ένα όμορφο γλυκό για να εντυπωσιάσετε

Η Πυραμίδα με φράουλες είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τη φρεσκάδα φράουλας με την κρεμώδη υφή της κρέμας γάλακτος, ιδανικό για κάθε ειδική περίσταση. Δώστε του σχήμα και κλέψτε τις εντυπώσεις. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πυραμίδα με φράουλες

Πυραμίδα με φράουλες για 4 ατομα

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 100 γραμμάρια άχνη κοσκινισμένη
  • 100 γραμμάρια βούτυρο μαλακό και λίγο επιπλέον !Για το άλειμμα
  • 100 γραμμάρια ασπράδια αυγών (ζυγισμένα)
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 90 γραμμάρια αλεύρι, κοσκινισμένο

Για τη μούς:

  • 2 συσκευασίες των 200 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη ξανθή
  • 4 κουταλιές σούπας λικέρ
  • 450 γραμμάρια φράουλες πλυμένες καλά
  • επιπλέον ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε την άχνη, τη βανίλια και το βούτυρο με το μίξερ 3′-4′ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτετε κατόπιν τα ασπράδια των αυγών, και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρις ότου αναμειχθούν πολύ καλά.
  3. Τέλος ρίχτετε το αλεύρι, χτυπώντας πάντα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και παχύρρευστη.
  4. Απλώνετε τη ζύμη σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα βουτυρωμένη. Ισιώνετε την επιφάνεια και την ψήνετε μέχρι να ξανθύνει.
  5. Κόβετε με κου πατ από την ψημένη ζύμη 18 δίσκους (6 διαμ. 7 εκ., 6 διαμ. 5 εκ. και 6 διαμ. 3 εκ,).
  6. Ετοιμάζετε τη γέμιση, χτυπώντας το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το λικέρ μέχρι να αφρατέψουν.
  7. Φτιάχνετε την κάθε πυραμίδα, βάζοντας κάτω το μεγαλύτερο μπισκότο, κατόπιν τη μους του τυριού κι από πάνω φράουλες κομμένες στη μέση.
  8. Συνεχίζετε με το δεύτερο μπισκότο, πάλι μους και φράουλες και τέλος το μικρότερο μπισκότο. Τελειώνετε με μους και μια φράουλα από πάνω. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply