Ρατατούιγ με ανάμεικτα μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρατατούιγ με ανάμεικτα μανιτάρια

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 1 κιλό ανάμεικτα, φρέσκα μανιτάρια (όσες περισσότερες ποικιλίες μπορείτε να βρείτε)
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 /2 φλιτζάνια του τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 34 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα μανιτάρια σε κομμάτια. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν οι χυμοί τους. Ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτετε τον άνηθο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τα υλικά καλά. Σερβίρετε τα μανιτάρια πάνω σε βραστό ρύζι και τα περιχύνετε με 2-3 κουταλιές σούπας ζωμό λαχανικών.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply