Ραβανί με φύλλο κανταΐφι
Υλικά
- 400 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι
- 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
- 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 6 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι:
- 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε το βούτυρο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι με το μπέικιν και λίγο λίγο το γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτετε στο μείγμα λίγη λίγη, ανακατεύοντας απαλά. Απλώνετε το μισό φύλλο σε ένα ταψί, το ανοίγετε με τα χέρια σας και το περιχύνετε με λίγο βούτυρο. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 30 και στρώνετε το φύλλο έτσι, ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά.
- Κόβετε το φύλλο που εξέχει, ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Απλώνετε το υπόλοιπο φύλλο σε ένα άλλο ταψί, το ανοίγετε πάλι με τα χέρια σας και το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Βγάζετε το ταψί από φούρνο, καλύπτετε το γλυκό με το φύλλο που περιχύσατε με βούτυρο, το ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσει. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού για 10 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει λίγο. Βγάζετε το ραβανί από το φούρνο και περιχύνετε λίγο λίγο το σιρόπι.
- Αφού κρυώσει το γλυκό, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.