Ραβανί με καρύδα χωρίς αυγά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ραβανί με καρύδα χωρίς αυγά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο !Για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κουταλιές σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:

  1. φλιτζάνια ζάχαρη
  2. φλιτζάνια νερό
  3. ½ κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  4. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ,το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρύδα και το μπέικιν. Το μείγμα πρέπει να είναι λίγο πηχτό. Αλείφετε ένα ταψί No 28 με λάδι, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, στρώνετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά. Βράζετε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο, ρίχνετε το μισό σιρόπι λίγο λίγο και το ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο το ραβανί, το χαράζετε σε κομμάτια, το περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι και το αφήνετε, μέχρι να το πιει. Το σερβίρετε σε πιατέλα.
  5. Για να γίνει το γλυκό πιο αφράτο, κοσκινίζετε το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply