Ετοιμάζετε το σιρόπι: Ανακατεύετε το κρύο νερό με τη ζάχαρη και ζεσταίνετε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζετε για 5 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει. Βουτυρώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε με αλεύρι το εσωτερικό πυρίμαχου σκεύους (25 Χ 40 εκ.). Βάζετε στο ψυγείο, να παγώσει, ώσπου να το χρησιμοποιήσετε. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα φιστίκια πολύ προσεκτικά, για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Ανακατεύετε ελαφρά. Σε μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Αδειάζετε στο πυρίμαχο σκεύος, ισιώνετε την επιφάνεια με λάμα μαχαιριού και ψήνετε για 35 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια του γλυκού. Βγάζετε και σιροπιάζετε. (Καλό είναι να ρίξετε το σιρόπι ως κουταλιές σούπας και όχι όλο μαζί επάνω στο γλυκό). Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, γαρνίρετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε.
Μπορείτε, πριν το σερβίρετε, να το βάλετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.