Ρεγάλι

Ρεγάλι: μαγειρίτσα από παραδοσιακή συνταγή της Μάνης

Το ρεγάλι είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Μάνης, που είναι παρόμοια με τη μαγειρίτσα, αλλά έχει μια πιο κοκκινιστή σάλτσα. Είναι ένα πιάτο που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κυρίως γεύμα ή ορεκτικό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρεγάλι

Άλλη μια παραδοσιακή συνταγή της Μάνης αυτήν τη φορά. Ρεγάλι ή αλλιώς, μαγειρίτσα κοκινιστή. Πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή και αυθεντική συνταγή και σας την προσφέρουμε με αγάπη. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και καλή επιτυχία.

  • Total Time: 1 hour 20 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1/2 κιλό έντερα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τη συκωταριά και τα έντερα, τα γυρίζετε με ένα ξυλάκι, τα ξαναπλένετε, τα κόβετε σε κομμάτια και τα στραγγίζετε.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα νερό, ζεματάτε το έντερα, την συκωταριά και τα βάζετε να στραγγίξουν.
  3. Κόβετε την συκωταριά σε κομμάτια και τα πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  4. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες με το λάδι, προσθέτετε τη συκωταριά, τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
  5. Ρίχνετε το κρασί, τις ντομάτες, ένα φλιτζάνια νερό και τα σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μείνουν με λίγη σάλτσα.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 1 hour
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Keywords: Ρεγάλι

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης