Ρεβανί καρύδας
Υλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη
- 5 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 1/2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 δόσεις Βανίλια
Για το σιρόπι:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1/2 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Το ρίχνετε σε μια λεκάνη, προσθέτετε το βούτυρο (κρατάτε μισή κουταλιές σούπας), την καρύδα, τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγη μαρέγκα, λίγο αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύετε απαλά. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί Νο 30 και στρώνετε το μείγμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και τα βράζετε για 8 λεπτά, αφού κρυώσει λίγο το ρεβανί, το περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο. Αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.