Ρεβανί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ρεβανί

Υλικά

  • 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιές γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνια ανάλατα φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνια ψιλό σιμιγδάλι
  • Ασπρισμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ετοιμάζετε το σιρόπι:
  3. Ανακατεύετε το κρύο νερό με τη ζάχαρη και ζεσταίνετε, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζετε για 5 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει. Βουτυρώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε με αλεύρι το εσωτερικό πυρίμαχου σκεύους (25 Χ 40 εκ.). Βάζετε στο ψυγείο, να παγώσει, ώσπου να το χρησιμοποιήσετε.
  4. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα φιστίκια πολύ προσεκτικά, για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Ανακατεύετε ελαφρά.
  5. Σε μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι, να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε απαλά με κυκλικές κινήσεις. Αδειάζετε στο πυρίμαχο σκεύος, ισιώνετε την επιφάνεια με λάμα μαχαιριού και ψήνετε για 35 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσει η επιφάνεια του γλυκού. Βγάζετε και σιροπιάζετε. (Καλό είναι να ρίξετε το σιρόπι κουταλιές σούπας – κουταλιές σούπας και όχι όλο μαζί επάνω στο γλυκό). Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, γαρνίρετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης