Ρεβίθια με Αμύγδαλα και Κολοκύθα
Ανά μερίδα; Λιπαρά 14,9 γραμμάρια, φυτικές ίνες 12,9 γραμμάρια, θερμίδες 387.
Υλικά
- λάδι
- 900 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα κομματιασμένη
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε φέτες
- 575 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα για μακαρόνια
- 1 φλιτζάνια νερό
- 450 ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα (ή κονσέρβα)
- 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουταλιές σούπας κύμινο αλεσμένο
- 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόφετα ψημένη
- 200 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκος
- δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2 λίτρων και σωταρετε την κολοκύθα και το πράσο, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο, Προσθέστε τη σάλτσα, το νερό, τα ρεβίθια, το χυμό και το κύμινο. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει η κολοκύθα, ανακατώνοντας κάθε τόσο. Ανακατώστε μέσα τα αμύγδαλα. Σερβίρετε μαζί με μείγμα γιαουρτιού με δυόσμο,